Ηλεκτρικός Κόλαφος

Κόλαφος το πόρισμα Ρακιντζή για τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, λένε τα έγκυρα ΜΜΕ. Και για ποια χρηματοδότηση μιλάμε; Μιλάμε για 32 εκατ. περίπου σε περίοδο 20 ετών. Δηλαδή, γύρω στο 1,6 εκατ. το χρόνο, ποσό που αντιστοιχεί σε σκάρτα 60 € για κάθε εργαζόμενο (η ΔΕΗ έχει περί τις 27.000 εργαζομένους). Το ποσόν αυτό, τα 32 εκατ. δηλαδή, είναι περίπου το 1,6% των μικτών κερδών (EBITDA) της ΔΕΗ για το 2008 και 2009.

Συμπέρασμα: Το δημόσιο έπεσε έξω επειδή μια κερδοφόρος επιχείρηση έδινε 60 € το χρόνο σε κάθε εργαζόμενο μέσω του συνδικαλιστικού σωματείου του.

5 σχόλια

Τάδε έφη Unknown

Φυσικά, η μεθοδευμένη επιχείρηση να συκοφαντηθούν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ (όχι ότι είναι και τίποτε καλόπαιδα, βεβαίως), και μέσω αυτών το σύνολο των εργαζομένων, αποσκοπεί να «νομιμοποιήσει» τον ανομολόγητο πόθο των κυβερνήσεων να ιδιωτικοποιήσουν τη μεγαλύτερη και μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας.

Κι αν είναι σκάνδαλο μια φορά τα χρήματα που προσπορίζονται οι κάθε λογής εργατοπατέρες, τότε πόσες φορές σκάνδαλο θα είναι αν πουληθεί το μερίδιο του δημοσίου στη ΔΕΗ στη χρηματιστηριακή αξία των 1.400 εκατ. όταν το ετήσιο μέρισμα που εισπράττει από τα κέρδη είναι 150 εκατ.; Τα ποσά από εδώ.

Τάδε έφη heinz

Και τα πράγμα έχει και συνέχεια. Περνάμε στη φάση β': ιδιωτικοποιήσεις - απολύσεις. Η γ' φάση περιλαμβάνει μεταπωλήσεις. Η δ', το ελικόπτερο...

Τάδε έφη Ανώνυμος

Τι να πρωτοαπαντησει κανεις ...

Η χωρα καταρεει υπο το βαρος του μεγαλου κρατους, του μεγαλου συνδικαλισμου και του μεγαλου κρατικοδιαιτου και διαπλεκομενου κεφαλαιου και εσεις αντι να υποστηριζετε τις προσπαθειες εξορθολογισμου ασχολειστε με τις ιδεοληψιες σας περι δημοσιας ιδιοκτησιας ...

Περιμενω με αγωνια το επομενο post για τα κερδοφορα και στρατηγικης σημασιας Ελληνικα Πετρελαια (παρα τους παχυλους μισθους και τα "επιδοματα εργενη") ...

Ξυπνηστε ρεεεεε ...

Τάδε έφη Unknown

Και ποιες είναι ανώνυμε οι προσπάθειες εξορθολογισμού; Να περικοπούν οι αμοιβές των εργαζομένων σε κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και η διαφορά να καταλήξει, με τη μορφή αυξημένων κερδών, στις τσέπες κάποιων «ξένων ιδιωτών επενδυτών»; Αντί να σας ενδιαφέρει να εξισωθούν οι απολαβές των εργαζομένων προς τα πάνω, κοιτάτε πώς θα γίνουν όλοι ίσοι στην εξαθλίωση. Τυπική συμπεριφορά νεοέλληνα: Να ψοφήσει το γαϊδούρι του γείτονα.

Υ.Γ. «Μεγάλο κράτος»: περιμένω εναγωνίως τα οικονομικά στοιχεία (πχ ποσοστό δαπανών ως προς ΑΕΠ) που να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Τάδε έφη ange-ta

Πολύ σωστά! Κοντεύουν να μας πείσουν ότι για όλα φταίει το Δημόσιο!

ΓΙ αυτό το λόγο και οι ΗΠΑ που ιδιωτικοποιούν και τα παιδιά τους μόλις βγάλουν δόντια, δεν έχουν ούτε χρέη , ούτε ελλείμματα!

Εσείς τι λέτε;